Aday Kılıçdaroğlu ise...

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (19.08.2022)''Aday Kılıçdaroğlu ise...'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iki cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisi aday olmadı. Birisinde MHP ile birlikte muhafazakâr niteliklerini dikkate alarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdi, ikincisinde de CHP içinden Muharrem İnce’yi… İkisinde de seçim kaybedildi. CHP oyları yetmedi, CHP-MHP oyları da yetmedi.

Önümüzdeki seçim için ittifaklar çok daha hayati hale geldi. Ak Parti bile, halen birinci parti olmasına rağmen ittifaka ihtiyaç duyuyor ve MHP ve BBP ile ittifak yapıyor.

Karşı ittifakın omurgasını Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin oluşturduğu açık. Ancak CHP sol oyları temsil ediyor ise, sol oylar seçim kazanmaya yetmediği için Kılıçdaroğlu sağ diye genelleştirilebilecek olan milliyetçi - muhafazakâr alanla iletişime geçti. Bunun için de “Helalleşme” gibi sağ için tanıdık bir anahtarı devreye soktu. “Helalleşme” CHP’nin sağ cenahın hafızasını etkileyen günahlarının unutturulması amacını taşımaktaydı.

Millet İttifakı bu zeminde oluştu. İyi Parti kuruluş safhasında MHP’nin gadrine maruz kalmış, Kılıçdaroğlu’nun jestine mazhar olmuştu. Millet İttifakı’nda yer alması bir bakıma...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.269 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.644 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.319 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar