Acabalar

İktidarın hatta devletin Kürtlerle ilişkisi tam bir “Acabalar kaosu”nu ihtiva ediyor.-En baştaki acaba, “HDP’yi ne yapsak?”la ilgili. Kapatsak mı, kapatmasak mı? Kapatmak için gerekçe var, ama halktan 6 milyon oy alan...

İktidarın hatta devletin Kürtlerle ilişkisi tam bir “Acabalar kaosu”nu ihtiva ediyor.

-En baştaki acaba, “HDP’yi ne yapsak?”la ilgili. Kapatsak mı, kapatmasak mı? Kapatmak için gerekçe var, ama halktan 6 milyon oy alan ve “Kürt kimliği” etrafında siyaset yapan bir partiyi kapatmak, Kürtler’de nasıl bir tepki doğurur meselesi de var.

-Acaba Selahattin Demirtaş’ı ne yapsak? AİHM kararlarını uygulasak mı uygulamasak mı?

-Acaba Öcalan’a yönelik tecridi devam mı ettirsek, yoksa tecridi kaldırıp, ondan yeni bir mektup – mesaj getirterek önümüzdeki kritik seçimde Kürt oylarının en azından muhalefete akmasını mı önlesek?

-Kürtler Öcalan’dan gelecek mektuba rağmen oylarını iktidarın istediği yönde kullanmazlarsa ne yapsak acaba?

-Acaba Kürt sorununun çözümü ile Öcalan’dan mektup getirme arasında bir ilişki bulunuyor mu, yoksa Öcalan meselesi sadece seçim hesabı ile ilgili bir ara hamleden mi ibaret?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.182 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar