84 milyondan al faizciye hibe et!

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (24.03.2022)''84 milyondan al faizciye hibe et!'' başlıklı yazısı.

Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) ülkeye ödeteceği bedel üzerine en güzel değerlendirmeyi yapacak Karar yazarları var. İbrahim Kahveci, Mehmet Ali Verçin, Oğuz Demir, Uğur Emek gibi.

Konunun benim de yazacağım bir bölümü bulunuyor. Yola “Yoksullukla mücadele” söylemiyle çıkan bir siyasi kadronun, sonunda gelip “Faizle mücadele edeceğim” diyerek işi, yoksuldan alıp faiz lobisine aktarım yapma noktasına gelmesi mesela.

Ve tabii faiz yasağı konusundaki “Nass”tan yola çıkıp, faize ilave edilen kur farkını “hibe” kılıfına sokan “Fetva ehli”mizin durumu.

Gelinen noktada şimdi asgari ücretle geçinme mücadelesi verenler, işsizlikle kıvrananlar, devlet yardımı ile geçinenler, çocuğuna alacağı mamanın hesabını yapanlar…. ve dahi “biz faizden kaçınıyoruz, faizli hiçbir işlem yapmamaya itina ediyoruz” diyenler… herkes herkes, devlet politikasının uzantısı olarak faiz lobisinin kur farkı ile kazandığı ekstra parayı ödeyecekler.

İktidar bu işi, “cebinizden bir şey çıkıyor mu?” diye hokus – pokus yapmaya çalışacak.

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin finansmanında yapıyor ya… Bin kere “Bir kuruş ödemedik” diyeceksiniz, “Memleketin geleceğini ipotek altına alıyorsunuz” diye itiraz edenleri “kafasının basmıyor olması”yla suçlayacaksınız, ama 18 Mart Köprüsünün açılışında, günlük geçmeyen araçların bedelinin “devlet kasasından ödeneceğini” itiraf edeceksiniz.

Bekleyeceksiniz ki vatandaş, “devlet kasası” diye bir dünya bulunduğuna, onun da kendisi ile hiçbir ilişkisinin olmadığına inansın. Vatandaş saf ya.

Kur farkını kim ödeyecek?

Hazine!

Merkez Bankası!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.072 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 505 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.502 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.140 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar