6’lı masa ve CHP

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (20.09.2022)''6’lı masa ve CHP'' başlıklı yazısı.

Bakıldığında, 6’lı masa ile ilgili en tartışmalı gündemlerin CHP cenahından gelen ve medyadaki CHP yanlısı simaların açıklamalarından oluştuğu görülüyor.

Bu da “6’lı masa CHP için ne anlam taşıyor?” sorusunun sorulmasını haklı kılıyor.

Bu sorunun içinden çıkan sorular da şunlar:

-‘6’lı masa, çok partili hayata geçildikten sonra tek başına iktidar olamayan CHP’yi iktidara taşıyacak bir manivala mı?

-Eğer böyle ise, 6’lı masanın ana unsuru olan CHP iktidardan aslan payını almalı, diğer partiler de güçleri oranında iktidar bünyesinde yer mi almalılar?

-Eğer böyle ise CHP liderinin de Cumhurbaşkanılığı için ortak aday seçilmesi kazanılmış bir hak, dolayısıyla diğer partilerin bu çizgiye gelmeleri görev gibi mi görülmeli?

Bakıldığında, şu yukarda çizdiğim siyası tablonun mevcut iktidar tarafından 6’lı masanın CHP dışındaki paydaşlarına “CHP’nin kuyruğuna takılıyorsunuz” suçlaması tarzında yöneltildiği görülecektir.

İlginç olan şu ki, CHP dışındaki 5 parti, köken ve toplum tabanı itibariyle daha çok benzeşen ve CHP’den farklı partilerdir.

İktidarda da bir birliktelik var, Ak Parti, MHP ve BBP birlikteliği. Muhafazakar – milliyetçi birliktelik olarak tanımlanacak bir yapı o. Taban geçişliliği fazla.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.057 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.354 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar