Adil karar vermeniz için müezzinlere şort mu giydirelim?

Darbe gecesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla sala okuyan müezzin, giyimlerinden“çağdaş” olduğu anlaşılan üç kişi tarafından darp...

Darbe gecesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla sala okuyan müezzin, giyimlerinden“çağdaş” olduğu anlaşılan üç kişi tarafından darp edildi.

Görüntüleri internetten bulabilirsiniz...

Öfkeyle, kudurganlıkla, kinle saldırıyorlar...

Hem garibim müezzine kafa-göz dalıyorlar, hem de ellerindeki ağır cisimlerle cam-çerçeve indiriyorlar.

Bu üç saldırgan haydudun, “vakitsiz sala” okuduğu için müezzini darp ettikleri açıklanmıştı.

Bu memleket, “ezan”dan rahatsızlığını dile getirirken, “İşte Batı bu nedenle bizi sevmiyor, bangır bangır ezan...” diye yazan FETÖ yancısı yazarlar gördü. (Bu arkadaşımız emekli subaydır. Bir dönem Fetullah’ın operasyon gazetesinde köşe yazıları yazdı.)

Demek ki “sala”yı vakitsiz bulan çağdaş aydınlanmacılarımız da çıkacakmış.

Ne vakit okunur sala?

Cuma namazını haber vermek için okunur.

Sabah ezanından önce okunur.

Mahallede ya da yörede cenaze olduğunu bildirmek için okunur.

Seferberlik, savaş, afet zamanlarında okunur.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yerinde kararıyla 15 Temmuz gecesi minarelerden sala sesleri yükseldi. “Vakitsiz”değildi.

Hem hangi durumlarda sala okunduğunu bilmeyeceksin, hem de maaile camiyi basıp müezzin pataklayacaksın, sonra da çağdaş aydınlanmacı geçineceksin. (“Vakitsiz sala”okuduğu gerekçesiyle müezzin pataklayanlar, mahkemede verdikleri ifadede, “Biz bu salanın darbeye destek için okunduğunu sanıyorduk, o nedenle müezzini dövdük” demişler... Ben müezzinin avukatlığını yapan kişinin yalancısıyım. Mahkeme de bu ifadeyi geçerli sayıp tahliye kararı vermiş.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.212 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.660 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar