Afyon’da yapılacak en iyi 10 şey

Hürriyet yazar Ahmet Hakan bu hafta 'Afyon’da yapılacak en iyi 10 şey' başlıklı yazısını kaleme aldı.

TERMAL HAVUZ... GİRMEDEN OLMAZ

Termal sıcak havuzun bir ucu dışarıda. Dışarıda hava buz. Böyle bir ortamda havuza girmenin keyfine paha biçilemez. Tam anlamıyla termal oteller cenneti olan Afyon’da işte böyle bir imkân var. Yörenin en fiyakalı otellerinden biri olan Akrones’te bunu mutlaka yaşamak lazım.

HAŞHAŞLI ÇÖREK YENMELİ

Haşhaş üretimi, Türkiye’nin yakın tarihinde uluslararası sorun olmuş. Üretimin yapıldığı şehir: Afyon. Haşhaş, Afyon’da vazgeçilmez ürünlerden. Haşhaşla birçok şey yapılıyor. Çörek dahil. Annem yapardı haşhaşlı çörek. Yıllar sonra Afyon’da çocukluğumun haşhaşlı çörek dönemini yaşadım. Size de tavsiye ederim.

AMANDA MARKA KAYMAK

Afyon’dan canlı bağlansam konu ne olursa olsun “Kaymak diyarı Afyon’dan sevgiler saygılar” diye söze başlarım. Türkiye’nin en enfes kaymağı, Afyon’da üretiliyor. Hele Kocatepe Üniversitesi’nin “Amanda” markasıyla ürettiği kaymağı mutlaka denemek lazım.

UZUN ÇARŞI’DA BİR TUR

Afyon’un merkezinde bir çarşı. Adı: Uzun Çarşı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu çarşıda çok şahane bir çalışma yapmış. Tabela kirliliğine son vermiş. Trafiğe kapatmış. Şıkır şıkır çok güzel bir çarşı olmuş. Burada bir tur atın. Hepsi birbirinden güzel dükkânların vitrinlerine bakmak bile yeter.

LOKUM KESMEDEN DÖNMEYİN

Kayseri’de pastırma kesmeye kalkışmıştım. Sonuç: Muazzam bir başarısızlık. Afyon’un şıkır şıkır lokumcularından birinde de lokum kesmeye kalkıştım. Sonuç: İlk beş kesimin ardından kırk yıllık lokum ustası gibiydim. İçi mis gibi kaymakla doldurulmuş bu lokumlar harika dostum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var 20 Mayıs 2024 | 5.951 Okunma Gündemin 6 konusu 19 Mayıs 2024 | 2.499 Okunma Hiç kimse Ayhan Bora Kaplan’ın çökertilmesini önemsizleştirmesin 18 Mayıs 2024 | 1.851 Okunma Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 6.024 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar