Adliyede şeriat sloganı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Adliyede şeriat sloganı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ahmet Bostancı isimli 20 yaşındaki bir şahıs, 10 Kasım’da imamın Atatürk’e dua etmesine kızmış, camiyi terk etmiş ve caminin dışında bağıra bağıra Atatürk’e hakaretler savurmuş. Sonra da tutuklanmış.

Bostancı’nın İstanbul Anadolu Adliyesi’nde duruşması vardı geçen gün. Tahliye kararı verildi.

Tahliye kararı üzerine yaklaşık yüz kişilik bir grup, adliye koridorlarında tekbir getirdi, “Yaşasın şeriat” sloganı attı.

*

İstanbul’da bu olayın yaşandığı gün Ankara’da Bakanlar Kurulu toplantısı vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

*

“Ülkemizde kimsenin Cumhuriyet’le ilgili bir tereddüdü yoktur. Kimsenin Cumhuriyetimizin banisiyle (kurucusuyla) bir derdi yoktur. Türkiye’nin rejimiyle ilgili tereddütler 29 Ekim 1923’te ‘Yaşasın Cumhuriyet’ nidaları eşliğinde bitmiş bir tartışmadır.”

*

Erdoğan’ın saptaması doğrudur.

Cumhuriyet tartışması, 1923’te bitmiş bir tartışmadır. Bugün makul çoğunluğun Cumhuriyet’le ve Atatürk’le derdi yoktur. Derdi olanlar ise toplumun çok az bir kesimidir. Alabildiğine marjinal bir tutumdur bu.

Yüz kişinin “Yaşasın şeriat” sloganı atmasıyla Cumhuriyet’e milim zarar gelmez. Olaya olduğundan daha büyük anlamlar yüklememek lazım. Mübalağaya gerek yok yani.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hava döndü 05 Mayıs 2024 | 508 Okunma Erdoğan ve Özel’e ayak uydurmakta kimler zorluk çekiyor 04 Mayıs 2024 | 1.531 Okunma İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 2.969 Okunma Dua, Arapça ve araba: Erbaş’tan açıklama geldi 02 Mayıs 2024 | 7.065 Okunma Audi A8 ve Ali Erbaş 30 Nisan 2024 | 9.550 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar