İttifaklar planı

               Saadet anahtar parti rolüne gelmiş görülüyor. Peki, hangi kapının açılmasına yardımcı olacak? Daha önce "hayır" dediği AKP'ye bu sefer "evet" mi...

               Saadet anahtar parti rolüne gelmiş görülüyor. Peki, hangi kapının açılmasına yardımcı olacak? Daha önce "hayır" dediği AKP'ye bu sefer "evet" mi diyecek?

                Saadet, AKP'ye yanaştığında kendi kendini adım adım eritecek fesih edecek demektir. Çünkü aralarında kök birliği var.

                Bunun erime ile ne alakası var diyebilirsiniz. Şu alakası var: Kök birliği siyaset birliği anlamına gelir ve her zaman güçlü olan kazanır. Çünkü iktidar olan ve büyük olan, bir başka ifade ile nemayı dağıtan büyük olandır. Kaynak orası olunca, küçük olan beklentiyi karşılayamaz. Bu durumda eğer biz aynı köklerin ikiz evlatlarıysak, ben neden zayıf tarafta kalarak devlet nimetlerini tepeyim?

                Öyle değil mi?

İşte bu sebeple Saadet, kök birliğinden hareketle karşı tarafın yaması haline gelse, uzun vadede kayıp edecektir. Bir tek kazanma şansı var: O da AKP'nin 2019 seçimlerini kazandıktan sonra iyice işleri kötüleştirmesidir. Bu durumda AKP'ye küsenler, kök birliği olduğu için Saadet çatısı altında toplanabilirler. Ancak bunun için kayıp olma riski almaya gerek yoktur. Çünkü AKP'nin dibe vurması durumunda zaten oradan kopanların önemli bir kısmı Saadet Partisi'nde toplanacaktır.

                İYİ Parti ne olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar