"Z Kuşağı ne yapacak?"

"Z Kuşağı" tek blok halinde bir kuşak değil. Bildiğiniz yeni nesil, bizim çocuklarımız. Hepsinin anası babası, hepsinin ailesi ve hepsinin okulu, öğretmeni var.Dolayısı ile "Z Kuşağı" eski toplumun bilgi...

"Z Kuşağı" tek blok halinde bir kuşak değil. Bildiğiniz yeni nesil, bizim çocuklarımız. Hepsinin anası babası, hepsinin ailesi ve hepsinin okulu, öğretmeni var.

Dolayısı ile "Z Kuşağı" eski toplumun bilgi, görgü, deneyim ve değerlerini aktardığı yeni nesildir. Anlatanlar, sanki bambaşka bir varlıktan söz eder gibi bizim çocuklarımıza ad koyup "Z Kuşağı" diye söze başlıyor.

Endişelenmeyin efendiler.

Sosyoloji diye bir bilim var ve buna göre her kuşak, kendisini doğuran kuşağın devamıdır. Ve tüm kuşaklar gibi, bunlar da, kendi ailelerinde toplumsallaşmışlardır. Kısacası, tüm yeni kişilikler (şahsiyetler) bizim kendi öz toplumsal kişilerimiz ve kişiliklerimizdir.

İşte bu kültür aktarımından dolayıdır ki, yeni kuşak eski kuşak arasında geçişler yavaş olur ve kabak gibi ortadan ikiye ayrılmayız.

Siyaset erbabı, "Z kuşağının" farklı olacağını söylüyor. Değişik kararlar alabileceğini belirtiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 246 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 254 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar