Sporu da İslam’la terbiye etmek zorundayız

İslam, Müslüman için şiar. Bu sürecin en çok istismar edilen kesimi maalesef, ama maalesef spor olmaktadır. ‘Sporun dini, dili, ırkı olmaz’ sözü, günümüzde ‘paspas’ edilmiş durumda....

İslam, Müslüman için şiar. Bu sürecin en çok istismar edilen kesimi maalesef, ama maalesef spor olmaktadır. ‘Sporun dini, dili, ırkı olmaz’ sözü, günümüzde ‘paspas’ edilmiş durumda. Kafamızı kaldırıp etrafa baktığımızda, iyi niyetin ne kadar suiistimal edildiğini görmek zor değil. 

Sporcunun dövmesi, kıyafeti, yer aldığı müsabaka üzerinden kumar (şans oyunları) oynanması, kızlı-erkekli karma seanslar ve daha birçok detay. Spor adı altında yapılan bu faaliyetlerin İslam ile terbiye edilmesi şartı çıkıyor ortaya. Peki, bu nasıl olacak?..

Yaptığınız bir işi Allah’ın emirlerine, Kur’an ve Peygamber Efendimizin sünnetine uygun gerçekleştirirseniz, ortada bir sorun kalmaz. Dünya’da huzura eriştiğiniz kadar, ahiret hayatına da yatırım yapmış olursunuz. Bakın dün (15-20 yıl önce) sporun İslam’la bağdaşır ve bağdaşmayan konuları Gazetemiz Yeni Akit’te, yine bu satırlarda detaylarıyla gündem yapmıştık. Adımız Reşit değil ki, diyelim ‘Sen söyle, sen işit!’ sözüne muhatap olalım. 

Maalesef, ama maalesef atılmış bir olumlu hareket göremedik. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soykırımcı İsrail’e üniversite ve spor sahalarında da lanet yağıyor!... 26 Nisan 2024 | 45 Okunma Futbol Federasyonu başkanı kim olmalı? 24 Nisan 2024 | 157 Okunma Sürdürülebilir ‘özel gereksinimli’ spor faaliyetleri ve TFF örneği 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı… 19 Nisan 2024 | 38 Okunma TFF’ye yabancı başkan (mı!) 17 Nisan 2024 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar