Sosyal medya ve spor

Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal medya olarak adlandırılan dijital dünyanın yayın organlarına nereden ve nasıl bakmak gerekir?

Bu sorunun cevabı tamamen, kişinin olaylara bakış açısı ve yaklaşımıyla bağlantılı. Düşünün bir silah aletine sahibiz. Bu aleti bulundurmaktaki amacımız kendimizi korumak mı, yoksa bir başkasına zarar vermek mi? Niyet ve akıbet, ‘hayr’ ve ‘şer’ hususu. Bu gerçekler ışığında, her ne kadar ‘sosyal medya’yı sık kullanmasak da, zaman zaman yazılarımızı ve dikkatimizi çeken ‘fikirleri’ paylaşıyoruz. Vatandaşın da ‘düşüncesini’ yansıttığı yazılar, dikkatimizi çekiyor. İşte onlardan bir tanesi; “Türkiye’nin özeti. Türkiye’nin en zengin iş adamı, Türkiye’nin en zengin medya patronu ve Türkiye’nin en zengin komedyeni birleşmişler, asgari ücretle çalışan ve hayallerini çaldıkları taraftarlardan, milyon dolarlık futbolcuların daha iyi arabalara binip daha güzel hayat yaşayabilmeleri için para dileniyorlar. Sen asgari ücretle geçinmeye çalışan kardeşim; başını iki elinin arsına al ve bağış yaptığın paraların nereye, kimlere ve ne için harcandığını bir düşünüver!..” Taraftar, seyirci, kısacası vatandaşın haklı ‘serzenişi’ var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soykırımcı İsrail’e üniversite ve spor sahalarında da lanet yağıyor!... 26 Nisan 2024 | 45 Okunma Futbol Federasyonu başkanı kim olmalı? 24 Nisan 2024 | 157 Okunma Sürdürülebilir ‘özel gereksinimli’ spor faaliyetleri ve TFF örneği 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı… 19 Nisan 2024 | 38 Okunma TFF’ye yabancı başkan (mı!) 17 Nisan 2024 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar