Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi

Yıllar önce yazmıştım:Yeni dostluklar kurulacak, yeni paktlar, yeni ittifaklar, yeni bloklar… Dünya yeniden paylaşılıyor, yeni bir dünyanın arifesindeyiz.Eski dostlukları, stratejik ortaklıkları, blokları...

Yıllar önce yazmıştım:

Yeni dostluklar kurulacak, yeni paktlar, yeni ittifaklar, yeni bloklar… Dünya yeniden paylaşılıyor, yeni bir dünyanın arifesindeyiz.

Eski dostlukları, stratejik ortaklıkları, blokları, paktları bir çırpıda silip atamazsınız. Diplomatik dil muhafaza edilirken yine adım adım, gere gere ülkelerin ittifaklarında sona doğru gidilir. Zaten bütün ittifaklar devletlerin menfaatleri esas alınarak kurulduğu için yine devletler menfaatleri icabı yeni partnerlerle yürüyecekler.

Son günlerde dile getirilen BRICS-T bu paktlardan bir tanesi. Dünyanın en güçlü ekonomilerine sahip ülkelerin oluşturdukları bu birliktelik yeni dünyanın en saygın örgütü olacaktır.

Baştan itibaren büyük fırsatları lehine çeviremeyen Türkiye, 80 yılı aşkın süre Batılı bir ülke olmayı tercih etmişse de Batılı olmayı başaramayınca Batıcı olmaya mahkum edilmişti. Türkiye NATO üyesi olduktan sonra ise Türk bandıralı ABD-Batı gemisi gibi yönetiliyordu.

1952’den sonra Türkiye, “NATO kararı, NATO’nun güvenlik politikası ve stratejisi, NATO’nu yararları, NATO ittifakı gereği…” gibi gerekçelerle ABD’den gelen talimatlar gereği hareket etmek zorunda bırakılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar