Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil

Dönemsel olarak “hoşgörü” seslerinin yükseldiği Avrupa’da Müslümanlara -hele hele- Müslüman Türklere “horgörü” ile bakıldığını biliyoruz. Bu dini, siyasi, askeri, psikolojik...

Dönemsel olarak “hoşgörü” seslerinin yükseldiği Avrupa’da Müslümanlara -hele hele- Müslüman Türklere “horgörü” ile bakıldığını biliyoruz. Bu dini, siyasi, askeri, psikolojik, territoric, etnik, kültür ve medeniyet farklılığı gibi sebeplerle açıklanabilir. Hatta spesifik olarak Almanların Müslüman Türklere tahammülsüzlüklerini nasyonalist faşist köklerle açıklayan bile çıkabilir.

Müslümanlığı Ortaçağ tercümelerinden öğrenen Avrupa’yı, Haçlı Seferleri’nin yenilgilerinden sonra İslam hakkında kendi uydurdukları söylentiler besledi. Papa/zların asılsız ithamlar içeren Müslüman tasviri Avrupalının Üç Büyük Din’in sonuncusu olan İslam ve bu dinin mü’minleri Müslümanlara bakışını köreltti. Haçlı Savaşları’nı dinler arası savaş haline getirenler kendileri idi. Keza 30 Yıl Savaşlarını, I. ve II. Dünya Savaşlarını “Tanrı adına şeytanla savaş” diyerek kızıştıranlar da Avrupalı din adamları idi. Hal böyle iken Avrupalılar, “Dinleri için öyle yanıp tutuşuyorlar ki gücü ellerine geçirdikleri her yerde, dinlerine karşı vaaz veren herkesin başını acımasızca kesiyorlar” diyen Romanslı Humbert’in Müslümanlar hakkında söylediği bu safsatalara inanıyorlar.

Bazı insaflı Batılı yazarlar dışında Dönme Yahudi Pedro de Alfonso ayarından şaşmayan aydın ve yazarların resmettikleri İslam ve Müslüman imajı bugünkü Avrupalıların İslam ve Müslümanlara karşı düşmanca tutumlarında etkili oldu.

İbrahim Kalın’ın, “İslam’ı yayılmacı bir dine ve militarist ideolojiye indirgeyen bakış açısı” tespiti, Batılı Hristiyan aydın ve yazarların İslam’a karşı önyargılarını ortaya koyuyor.

Bu anlayışa sahip Batı’nın Almanya’sı, Türk ve Müslüman olan Alman Milli Takım oyuncusu Mesut Özil’i Türkiye Devlet Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çekti diye çarmıha geriyor. Son Dünya Kupası maçlarında başarısız olan Milli Futbol Takımı’nın yenilgilerini Mesut Özil’e fatura eden Almanlar, bu afarozla aslında dünyada tanınmış bir Müslüman Türk’ün dini değerlerine sahip çıkmasını kabullenemediklerini ortaya koymuş oldu.

Doğrusu Mesut Özil önceki yıl Umre’ye gittiğinde bugünleri yaşayacağını bekliyor muydu bilmiyorum, lakin bu Umre ziyaretinin Mesut Özil’in futbol kariyerine zarar vereceğini bekliyorduk. Çünkü Almanlar da bizdeki “benim de annemin başı örtülü”cüler gibi sadece “gariban kesimin” İslami yaşantısına rıza gösterirler. Almanlar, dünya çapında Müslüman ve Türk bir sporcunun İslam ile anılmasını hazmedemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.785 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar