Seçim sonuçlarını değerlendirelim (4)

Yazı dizimizin önceki bölümlerinde belediyelerin seçmen davranışını AK Parti lehine değiştirmediğini, değiştirmiş ise de bunun hissedilir oranda olmadığını belirtmiştik.Doğrusu geçen...

Yazı dizimizin önceki bölümlerinde belediyelerin seçmen davranışını AK Parti lehine değiştirmediğini, değiştirmiş ise de bunun hissedilir oranda olmadığını belirtmiştik.

Doğrusu geçen yazımızda da bahsettiğimiz militan yetiştirmeden kaynaklı ve katı ideolojik yaklaşım olmasaydı, bilhassa kayyum atanan büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hizmetleri AK Parti iktidarına sayılır ve bu hizmetlerin karşılığı olarak oy artışı kaydedilebilirdi. Lakin seçim sonuçlarına baktığımızda Kayyum belediyeciliğinin haklı olarak takdir gören devasa hizmetlerinin AK Parti’ye oy getirisi olmadığı görülüyor. Oysa Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyeleri, Diyarbakır Merkez Kayapınar, Yenişehir ve mütevazı bütçesi ile Sur Belediyeleri, Diyarbakır Bismil, Kocaköy, Ergani, Silvan Belediyeleri, Mardin Artuklu, Şırnak, Cizre ve Batman Gercüş Belediyelerinin çalışmalarının emsali görülmemiş güzellikte olduğunu herkes kabul ediyor. Dolayısıyla bu hizmetler bir şekilde hükûmet-AK Parti için oya tahvil edilmeliydi.

Bu belediyelerin hizmetlerinden birkaç tanesini yazalım ki meramız anlaşılabilsin. Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyelerinin takdire şayan çalışmaları, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçim mitinglerinde defalarca anlattığı gibi devrim niteliğinde çalışmalardır. Altyapı, gençlik hizmetleri, park, yeşil alan, sosyal hizmetler alanında yapılmayan kalmadı. Daha da büyük projelerin yolda olduğunu söyleyebiliriz. Bu üç Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını Sayın Cumhurbaşkanımız defaatle anlattığı için bu güzel çalışmalar hakkında söz söylememiz hadsizlik olur. Bu sebeple biz Büyükşehir Belediyelerini değil, ilçe belediyelerinin çalışmalarını ve oya dönüşmeme sebeplerini ele alalım.

I. Diyarbakır Kayapınar Belediyesi:  

2017’nin Ağustos sonu itibariyle göreve başlayan Kayapınar Kaymakam ve Kayyumu Dr. Ozan Balcı, bir insanın takatini çok çok aşan performansıyla yepyeni bir belediyecilik anlayışına imza attı. Neler mi?

Hızır Projesi,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.786 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar