Seçim sonuçlarını değerlendirelim -3-

Geçen yazımızda Ak Parti’nin bölgede ev, köy-mahalle ziyaretlerini gerektiği gibi yapamadığını söylemiştik. Bu tespitimiz üzerine, “Biz her eve ve her mahalleye, köye gidip çalışmamızı...

Geçen yazımızda Ak Parti’nin bölgede ev, köy-mahalle ziyaretlerini gerektiği gibi yapamadığını söylemiştik. Bu tespitimiz üzerine, “Biz her eve ve her mahalleye, köye gidip çalışmamızı yaptık” diyen bölgedeki bazı teşkilatlara, ilçelerinde irtibata geçtiğim köyler, “HDP dışında kimsenin köylerine gelmediğini, bu köylerde HDP dışında kimsenin oy almadığını” hatırlattığımda ısrarlarından vazgeçtiler.

Bu yazılarımızla herhangi bir il veya ilçenin başkanını zor durumda bırakmak niyetinde değiliz, olamayız. Niyetimiz AK Parti’nin bunca hizmetine rağmen bölgenin kimi illerinde hak ettiği oyu alamayışının asıl sebeplerini bulup ilgililerin dikkatlerine sunmaktır.

HDP bu moral, saha ve oy üstünlüğünü büyük oranda belediye çalışmalarına bağlıyoruz. Zira eğitim, altyapı, sağlık, dayanışma, spor, siyasi çalışmalar alanında etkili olan belediyeler seçmen davranışını etkilemede belirleyicidir.

1999’dan 2016 sonlarına kadar belediyeler HDP ve selefi partilerin elindeydi. Bu belediyelerin partilerinin kazanması için “Partisinin Belediyesi” gibi çalıştıklarını bilmeyen yok. Öyle ki bu belediyeler hendek kazmak için makinalarını seferber edecek kadar gözü kara davrandılar.

Daha önceki çalışmalarına ilaveten 1999’dan itibaren;

5-6 yaşındaki on binlerce çocuğu,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.493 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar