Koalisyon fantazileri

Seçim sonrası süreç makul düzeyde seyrediyor. Gerçi sonradan mal/para bulup kafayı sıyırmak üzere olanlar gibi çatlak birkaç ses dışında parti liderleri koalisyona kitlenmiş durumda. Koalisyona sıcak...

Seçim sonrası süreç makul düzeyde seyrediyor. Gerçi sonradan mal/para bulup kafayı sıyırmak üzere olanlar gibi çatlak birkaç ses dışında parti liderleri koalisyona kitlenmiş durumda.

Koalisyona sıcak bakmayan Parti yok. Her parti "aslında ben de koalisyonda yer alabilirim"i farklı üslupla söylüyor. Bunu anladık. Lakin bu koalisyon aşkının vatan millet sevdasıyla gelişmediğini de biliyoruz. Ama haklılar, bunca zamandır muhalefette kalmanın verdiği 'zarar' yetti gari.

CHP özgür seçimlerle, yani 65 yıldır tek başına iktidar olamamış. Koalisyonlarda bulunduğu yıllar CHP için altın yıllardı. Hiçbir partili işadamı, ihale kovalayanı, sanayicisi, partim iktidara gelmesin, gelirse işlerimiz bozulur demez, böyle bir düşünceyi aklından bile geçirmez. Bütün partililer iktidarın nimetinden yaralanmak ister. Aslında bu yararlanmayı yasal, meşru ve ahlaki olduğu sürece makul karşılarız.

CHP 15 yılı aşkındır iktidar ortağı olamamış, ana muhalefet işi de artık 'irtica' ve 'laiklik' odaklı olmadığı için partililer tamamen 'yararlanmacı' bir anlayış ve beklenti içine girmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar