Karlofça-Ayestefanos Ve Suriye Muharebesi

Bir yanda NATO diğer yanda Varşova Paktı, İki kutuplu dünya, Birisinin başını ABD, diğerinin Sovyetler Birliği çekiyordu, Biri diğerine diklenirlerken paktlara üye küçük devletler tirtir titredi, en...

Bir yanda NATO diğer yanda Varşova Paktı,

İki kutuplu dünya,

Birisinin başını ABD, diğerinin Sovyetler Birliği çekiyordu,

Biri diğerine diklenirlerken paktlara üye küçük devletler tirtir titredi, en küçük kıvılcım telafisi asırları bulacak savaşlara sebep olacaktı.

Bu korkulu bekleyiş yaklaşık yarım asır sürdü.

Sonuç,

NATO üyesi hiçbir ülke ile bir Varşova Paktı üyesi ülke savaşmadı.

Hiçbir NATO ülkesi Varşova Paktı’nın, hiçbir Varşova Paktı ülkesi de NATO üyesi ülkenin sınırlarına “tecavüz” etmedi.

Ve 66 yıllık NATO tarihinde ilk defa Türkiye bir NATO ülkesi olarak Rus uçağını düşürüyor. Hem de 1699 Karlofça ve 1878 Ayestefanos/Yeşilköy komplekslerini yerle bir ederek.

Geçtiğimiz Pazartesi günü sabah saatlerinde Rusya’ya ait bir savaş uçağı F16 savaş uçaklarımız tarafından düşürüldü. Türkiye sınırlarına yaklaşan iki Rus savaş uçağı uyarılıyor. Bir uçak rotasını değiştirirken diğer uçak rotasını değiştirmeden Türk Hava Sahasına giriyor, 5 dakika boyunca 10 kez uyarı yapıldıktan sonra uçak Türkiye sınırları içinde vuruluyor. Bu uçakların uçuş sebebi Türkmenlere bomba yağdırmaktır biline.

Ama bunun öncesi var, 3 Ekim günü Rus savaş uçakları Yayladağ’da Türk hava sahasını ihlali oluyor ve 2 F-16 engellemede bulunuyor, Rus pilotlar pilotlarımızın uyarılarını dinleyip geri dönüyorlar ve Moskova protesto notasına muhattab oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar