İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi

“Ezmânın tağayyürü ile ahkâmın tağayyürü inkâr olunamaz.” Mecelle.Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada...

“Ezmânın tağayyürü ile ahkâmın tağayyürü inkâr olunamaz.” Mecelle.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada “İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi gerekir” diyerek yeni bir tartışma başlatmakla kalmadı, Cumhurbaşkanı sıfatıyla gelecek asırlara yön verecek değerli bir fikir de ortaya atmış oldu.

Bu açıklamadan sonra yapılan yorumların çoğunlukla makul olması sevindirici, lakin kimi hocaefendiciler “Cumhurbaşkanı filan adamın düşüncesine uygun konuştu” diyerek olayı futbol rekabeti seviyesine çekerek konuya negatif katkıda bulundular.

Bir kere konu “hocalarla” izah edilemeyecek kadar köklü, elzem ve de kendisinden kaçılamayacak kadar hayati önemi haizdir.

Önce Sayın Cumhurbaşkanının söylediklerine bakalım:

“İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.491 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.978 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar