Dinler ve şiddet –I- Yahudilik

Bu yazıyı hazırlarken Dinlerin müntesiplerinin uygulamalarından, yani dindarların hayatlarından, pratiklerinden hareket etmeyeceğim. Çünkü bütün dinlerin müntesipleri kendi dinlerinde hoş görülmeyen hatta...

Bu yazıyı hazırlarken Dinlerin müntesiplerinin uygulamalarından, yani dindarların hayatlarından, pratiklerinden hareket etmeyeceğim. Çünkü bütün dinlerin müntesipleri kendi dinlerinde hoş görülmeyen hatta yasaklanan haksızlıklara, zulümlere başvurmuşlardır. Bu insan unsuru ile alakalı bir durumdur.

Biz bu yazımızda İSLAMOFOBİA senaryosunu yazanların dinlerinde, dini metinlerinde, dinlerinde otorite olanların dilinde şiddet ile ilgilerini irdeleyeceğiz. Yahudilik ve Hıristiyanlık şiddet hakkında neler söylemiş? Hristiyanlık için sevgi dini diyenler acaba hangi delillerle bu kanaate varmış? Musa as “öldürmeyeceksin” emrinin yer aldığı 10 EMİR ile Yahudiliğin temelini kurmuştu, bu 10 EMİR nasıl vahşete dönüştü?.. Bu soruları Hristiyan ve Yahudi kaynaklarından hareketle cevaplayacağız. Bakalım asıl FOBİK kim?

1- Yahudilik ve Şiddet:

Tarihleri boyunca şiddetle iç içe olan Yahudilere göre Tanrıya layık olamayınca “Tanrı” kendileri için şiddeti bir yöntem olarak uygun görmüş. İnsanı yaratan, “öldürmeyeceksin” diyen Allah, Yahudiliğin kutsal kaynaklarında adeta soykırım uygulama emirleri veriyor! Bunu biz söylemiyoruz, İsrailoğulları’nın kutsadıkları kitapları, Müslümanlar için de kutsal olan, ama Müslümanların inancına göre tahrif olan kitapları bunu söylüyor. Burada Yahudi kaynaklarını temize çıkarmak bana düşmez, kendileri nasıl kabul ediyorlar ise biz de eleştirimizi o minvalde yapma hakkına sahibiz. Yoksa iki de bir “asıl Tevrat böyle söylemiyor, ama tahrif edilen Tevrat’ta bu var” demek yazımızın amacına uygun düşmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar