AK Partı̇'yı̇ cezalandırmak

Türkiye, 95 yıllık parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiyor. 24 Haziran 2018’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri Türkiye için yeni bir...

Türkiye, 95 yıllık parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiyor. 24 Haziran 2018’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri Türkiye için yeni bir başlangıç demektir.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi olarak adlandırılan ve aslında Başkanlık Sistemi olan yeni yönetim/hükûmet etme şekli Türkiye için büyük önem arz ediyor.

Herkesin muzdarip olduğu koalisyonlar dönemi bu sistemle kapanıyor, bürokratik direncin yanısıra bürokratik hantallığın rafa kalkacağı sistemin adıdır Cumhurbaşkanlığı Sistemi.

Ayrıca, atamalarda hepimizin şikayetçi olduğu kayırma yeni sitemle mecburen bitecek. Liyakati esas almayan bakanlık başarısız olma ve bu da bakanın koltuğunu kaybetmesi demek olacak ki bunu göze alacak bakanın aklından şüphe etmek gerek. Keza bakanların milletvekilleri ile ahbap-çavuş ilişkisine girmelerine imkân tanımayan bu yeni sistemde torpil de büyük oranda gündemimizden çıkmış olacak.

Türkiye için yeni imkânlar, büyük fırsatlar ve 21 yüzyılın şahlanan ülkesi olmanın kapılarını açacak olan bu sistemin mimarı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır, bu sistemi Türkiye’ye kazandıran parti de AK Parti’dir MHP’den aldığı destekle.

Şimdi,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar