ABD, İİT Kudüs Manifestosu ve Türkiye Cumhurbaşkanı

Geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul’da Türkiye’nin dönem Başkanlığını yaptığı İslami İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD’nin Kudüs’ü...

Geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul’da Türkiye’nin dönem Başkanlığını yaptığı İslami İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi üzerine toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Kudüs için acil toplanan İİT tarihinin en onurlu kararlarından birini aldı. Bu kararda yer alan maddeleri burada tek tek değerlendirmek istemiyorum. Dünden beri bu konuda yazılıp söylenenler yeterince açıklayıcıydı.

Ancak Türkiye’nin önderlik ettiği İİT’nin almış olduğu bu karar sonrası Türkiye ve Cumhurbaşkanımızla ilgili neler yaşanabileceğini konuşmak gerek.

Bu kararın alınmasında en büyük rolün sahibi olan Türkiye nelerle karşılaşabilir?

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a yönelik ne tür hamleler gelebilir?

Türkiye sıradan bir karara vesile olmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar