Yusuf misali

Herkes bundan sonrasını merak ediyor. Ne olacak.. Korkular umutlara baskın.. Nefret sevgiden büyük. Öfke merhameti boğuyor. Ben ötekilere akıl vermek yerine kendi içimize bakmaktan yanayım.. Sabırlı ve merhametli...

Herkes bundan sonrasını merak ediyor. Ne olacak.. Korkular umutlara baskın.. Nefret sevgiden büyük. Öfke merhameti boğuyor.

Ben ötekilere akıl vermek yerine kendi içimize bakmaktan yanayım.. Sabırlı ve merhametli olacağız. Birilerine olan düşmanlığımız bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmeyecek. Zalim babamız da olsa, mazlum düşmanımız da olsa. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olacağız. Kuyudaki Yusuf gibi olacağız.

“Bizi öldürmeye gelenler, bizde dirilsin” diyeceğiz. Taif’e giden peygamberin ayak izlerinden yürüyeceğiz. Yusuf’un kardeşlerine söylediği gibi söyleyeceğiz. Yoksa bu savaşı kazanamayız.

Batılılar kendi yaptıklarını unutmuş gözüküyor, kendi tuzaklarına düşürdükleri, yoldan çıkmış sapkın birilerinin yaptıklarından yola çıkarak bütün Müslümanları suçlama çabasındalar. Dün Kızılderililere, kara derililere yaptıkları ortada. Bugün hâlâ Mali’de ya da Nijerya’da, Çad’da yaşananlar ortada iken, hatta Filistin’de, Suriye’de yaşananların, Irak’ta yaşananların arkasındaki karanlık yüzlerin kim oldukları tek tek ortaya dökülürken birileri hâlâ Müslümanları suçlamaya devam edemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar