Yine Ermeni meselesi

Geçen gün Akit Tv’de Müslüman bir Ermeni kardeşimizle birlikteydik.. Hem Almanya’daki oylamayı konuştuk, hem Ermeni diasporasını, Ermenistan Ermenilerini ve Türkiye’deki Ermenileri.. Bilmem biliyor musunuz...

Geçen gün Akit Tv’de Müslüman bir Ermeni kardeşimizle birlikteydik.. Hem Almanya’daki oylamayı konuştuk, hem Ermeni diasporasını, Ermenistan Ermenilerini ve Türkiye’deki Ermenileri..

Bilmem biliyor musunuz, İstanbul’da, Gürcistan üzerinden gelip burada kaçak olarak çalışan, ekmek parası kazanmaya çalışan on binlerce Ermeni var. Yani sadece Suriye’den göç almıyoruz, Ermenistan’dan da göç alıyoruz..

Yine bilir misiniz, “Çırpınırdı Karadeniz”in güftesinin bir Ermeni’ye ait olduğunu..

Mesela Pakradun’ları, Müslüman gözüken kripto Ermenileri duymuşuzdur da, Müslüman Ermeniler olduğunu bilmiyor çoğumuz. Ermeni kökenli olunca Müslümanlar da biraz garip bakıyor, diğer Ermeniler de.. Ermeni, Süryani kökenli bir Müslüman birilerine biraz garip geliyor. Irk ve din birliğinden kaynaklanan bir durum bu.. “Türk” diyince, eşittir Müslüman diye düşünen vardır da, Türk’ün de Hristiyanı, Yahudisi, dinsizi olur.. Karaim Türkleri Yahudi’dir mesela, Gök oğuzlar Hristiyan. Gagavuzlar yani.. Bu Yahudilikten miras.. Bugün “Rum” diyince Kıbrıs Rum kesimi, Anadolu’daki Yunan bakiyesi geliyor aklımıza. “Bizans” da öyle. Rumi, Urumiye, Arzı Rum, Rumeli, Ahiyani Rum, Baciyanı Rum, Gaziyanı Rum kim oluyor. Bizim takvimimiz niye Rumi takvim. Rumi sanat kimin sanatı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar