“Yıldırım” Orduları!

“1000” Ali ya da 1000 “Alî” adamdan mı söz ediyoruz, ya da “Ali’nin oğlu” mu bu adam.. Biliyorsunuz “bin” “oğlu” demektir.. “Yıldırım”a gelince, Osmanlıca...

“1000” Ali ya da 1000 “Alî” adamdan mı söz ediyoruz, ya da “Ali’nin oğlu” mu bu adam.. Biliyorsunuz “bin” “oğlu” demektir..

“Yıldırım”a gelince, Osmanlıca “Saika”. Bir de bizim “Yıldırım orduları Grubu” var biliyorsunuz..

Yıldırım’ın daha adaylığı açıklanmadan Diyarbakır’a gitmesi önemli bir mesajdı. Irak ve Suriye üzerinde ani, etkili ve hızlı bir operasyon başlarsa benim için sürpriz olmaz. Ve tabi, bu günlerde Türkiye’ye karşı bu bölgeden yeni saldırıların beklendiğini de hatırlatalım..

Bu arada; ABD’den ilginç mesajlar geliyor. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde düzenlenen “Suriye’deki Savaş: Krizi Hafifletmek İçin Sonraki Adım” oturumunda, ABD’nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, “ABD’nin desteklediği YPG’nin terör örgütü PKK ile kesinlikle bağının olduğunu” belirterek, “kuzeyde kendi devletlerini oluşturmak istediklerini” söyledi. Oturumda Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından olan ve mart ayında yarıştan çekilen Florida Senatörü Marco Rubio, Suriye konusundaABD’nin PYD’ye verdiği desteği eleştirdi ve Türkiye ile PYD arasındaki anlaşmazlıkla ilgili, “Türkler şunu söylüyor: Suriye’nin kuzeyindeki kantonları bir araya getirmeye çalışan PYD, esas olarak PKK’dır. Buna mukabil ABD’nin de aralarında olduğu diğerleri ise YPG’nin kuzeyde birlikte çalışılabilecek ve IŞİD’e karşı etkinliği kanıtlanmış bir grup olduğunu savunuyor” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar