Yardım ve yataklık

Bir yanda Manisa Valisinin açıklaması, öte yanda Bülent Arınç’ın açıklamaları. Zor bir durum.. Gülen hareketini terör örgütü ilan etmişsiniz. Kırmızı kitaba...

Bir yanda Manisa Valisinin açıklaması, öte yanda Bülent Arınç’ın açıklamaları. Zor bir durum..

Gülen hareketini terör örgütü ilan etmişsiniz. Kırmızı kitaba yazmışsınız. Bir yandan böyle bir karar vereceksiniz, öte yandan bu örgüte yardım ve yataklık edenleri tutuklamayacaksınız. Bunu nasıl açıklayacaksınız. Ya da diğer devlete karşı suç işlediğini iddia ettiğiniz örgütlere yardım ya da yataklık yapanları da serbest bırakacak mısınız.

Sanırım ortada ciddi bir kafa karışıklığı var..

Paralel yapı hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor ama, basında iktidar aleyhine yapılanlar, söylenenler, yabancı ülkelerin medialarına verdikleri demeçler hiç de iddiaları ile örtüşmüyor.

Gülen’in söylemleri, eylemleri, hareketin içinden birilerinin aktardıkları da bu iddialarla örtüşmüyor..

Bölgeyi yakından tanıyan emekli bir bürokrat, Urfa’da SODES’den, Hakan Fidan’ı tutuklamaya kalkan savcının, paralel yapı ile birlikte hareket eden kardeşine kamu kaynaklarının nasıl aktarıldığını tek tek anlattı. Sadece SODES değil, kamu kaynakları, kamu görevlileri tarafından paralel yapıya sonuna kadar açılmış. Araziler, binalar, ihaleler, teşvikler, hibeler..

Şimdi bu kaynaklar geri alınmaya, yapılan haksız atamalar iptal edilmeye çalışılıyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar