X Plânı

Herkesin bir planı var. Elbette kadir-i mutlak ve bir olan Allah’ın da bir hükmü vardır. Sonuç ne olursa olsun, olacak olan Allah’ın iradesi içindedir. Bu süreçte kim ne yaptı ise karşılığını...

Herkesin bir planı var. Elbette kadir-i mutlak ve bir olan Allah’ın da bir hükmü vardır. Sonuç ne olursa olsun, olacak olan Allah’ın iradesi içindedir. Bu süreçte kim ne yaptı ise karşılığını eksiksiz olarak görecektir. O zaman ne gam!

Hep söylüyorum, sadece kazanılan savaşların kahramanları yok, kaybedilen savaşların da kahramanları vardır.

100 yılda 3 dünya savaşı yaşadık. 1., 2. dünya savaşı ve soğuk savaş. Faşizmden sonra komünizm de çöktü, şimdi sıra kapitalizmde.. Kanla ve zulümle kurulan uluslararası bir düzenin yıkılıp yerine yeni bir düzenin kurulması, hemen ve çok kolay olacak bir iş değil. Dünya siyasi anlamda zor bir döneme giriyor..

Herkesin A, B , C planları var. Bir de en kötü senaryo için, korkuları ile besledikleri, şuuraltlarında gelişen, genetik kodlarında yazılı reflekslerle, teolojik öngörüler ve kehanetlerle besledikleri X Planları var. O da savaş..

Akdeniz’e gelen savaş gemileri oraya Akdeniz turu için, safari ya da piknik yapmak için gelmiyorlar..

Rusya Hazar denizinden Suriye’deki hedefleri vurmaya çalışırken aslında gerçek zaman ve mekanda kendi teknolojisini ve uzmanlarının kapasitesini test ediyor olmasın. Savaş oyunu değil, gerçekten bir savaşa hazırlık eğitiminden söz ediyorum.. Fiili müdahalerle kim nasıl hareket ediyor, onu da test ediyorlar. Kendi iç ve dış dinamiklerini gözlemliyorlar, dahası kendi yurttaşlarını psikolojik olarak bir savaşa hazırlıyorlar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar