Türkiye’ye kim, niye karşı

Paralel yapı, PKK, İran, İsrail, Rusya, Mısır, Suriye, DAEŞ, Neoconlar, yerli laikçiler, Geziciler, hepsi Türkiye’ye karşı.. Erdoğan’a ve Ak Parti’ye karşı herkesle işbirliği yapabilirler, Erdoğan...

Paralel yapı, PKK, İran, İsrail, Rusya, Mısır, Suriye, DAEŞ, Neoconlar, yerli laikçiler, Geziciler, hepsi Türkiye’ye karşı.. Erdoğan’a ve Ak Parti’ye karşı herkesle işbirliği yapabilirler, Erdoğan ve AK Parti’ye zarar verecekse, herkesle, her konuda işbirliğine hazır birileri her zaman var.

İran, Suriye’de var olma konusunda kendinde hak görüyor, Rusya’nın bölgeye gelmesine ses çıkarmıyor, ama Türkiye’nin Suriye’ye girmesine karşı, Musul’da Peşmergeye destek için bulunmasına karşı. Kendisi, PKK, PYD’ye destek olabilir orada Rusya, ABD ile birlik olabilir, bunda sorun yok, ama Türkiye Barzani’ye destek verirse olmaaaaz. Kendisi Yemen’de olabilir, silah, para, eğitim, istihbarat verebilir oradaki Husilere, ya da Suriye’deki Nuseyrilere, Irak’taki Şiilere, ama biz Türkmenlere destek verecek olursak olmaaaaz..

Birileri dışarıdan, birileri içeriden saldırır. MİT TIR’ları hadisesini hatırlasanıza.

Birileri Başbakanlığı, Dışişlerini, Cumhurbaşkanlığını dinliyor, ses yok. Birileri başbakanlığı günlerinde Erdoğan’a kelepçe takıp, sokaklarda dolaştırma hayalleri kuruyordu, bu normal. MİT müsteşarına kelepçe takıp, götürmeleri de normal onlara göre, ama bunları yapanları gözaltına alır, tutuklarsanız, kaçarken yakalarsanız olmaz. Kimi gazeteci, kimi polis şefi, kimi hakim, kimi savcı..

İktidar İran’la işbirliği yaparsa olmaz, ama kendileri işbirliği yaparsa bu normal.. Türkiye, kimle hangi konuda işbirliği yaparsa yapsın suç, kendileri kimle, hangi konuda işbirliği yaparsa onda bir hikmet vardır. Böyle bir mantık olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar