Suriye bir bariyer mi?

Suriye diye bir devlet yok. Orası Bilad-ı Şam’ın küçük bir parçası. Orası Kudüs’ün mik’ad alanı içinde yer alan arz-ı mevud bölgesi. Öyle Lübnan, Ürdün, Filistin, İsrail...

Suriye diye bir devlet yok. Orası Bilad-ı Şam’ın küçük bir parçası. Orası Kudüs’ün mik’ad alanı içinde yer alan arz-ı mevud bölgesi. Öyle Lübnan, Ürdün, Filistin, İsrail gibi ulusal yapıların tarihi bir derinliği yok.

Bilad-ı Şam İngiltere ve Fransa arasında taksim edildi. Irak’ta bize İngiltere ile birlikte garantörlük verdiler.. Suriye laik Fransa’nın inisiyatifine bırakıldı. Biz, Irak, İran, Pakistan ve Afganistan aslında aynı parantez içinde değerlendiriliyorduk. Bağdat Paktı, RCD, CENTO bunun için düşünülmüştü. Pakistan’ın Hindistan’dan ayrıştırılması ve Türkiye üzerinden sekülerize edilmesi gerekiyordu.

Filistin Kurtuluş Örgütü’nü solculaştırdılar. Böylece Filistin direnişine Müslüman duyarlılığı törpülendi.

Irak ve Suriye Sovyetlere yakındı. Silah standartları Sovyet standardı idi.

Mesela bütün Arap milliyetçileri solcu idi. Bizde milliyetçilik sağ bir ideoloji olarak örgütlendi geliştirildi. Hem zaten, Türk düşmanı Arap milliyetçiliğinin ve Arap düşmanı Türk milliyetçiliğinin fikir babaları ve sponsorları bir değil mi!? Metodik olarak aynı kaynaktan besleniyorlar ve yüzleri aynı yöne dönük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar