Son “Gülen” kim olacak!

Asi Gülen nasıl kurtulur?  Karizması çöktü, duaları da bedduaları da artık hedefine varmıyor. Hedefine ulaşmayan her beddua sahibine döner ve onu vurur.. Bu gidişle yakın da Gülen’in başına taş...

Asi Gülen nasıl kurtulur? 

Karizması çöktü, duaları da bedduaları da artık hedefine varmıyor. Hedefine ulaşmayan her beddua sahibine döner ve onu vurur.. Bu gidişle yakın da Gülen’in başına taş yağacak..

“Erdoğan Amerika’dan dönemeyecek” diyorlardı, yemin – billah ediyorlardı, ama aksi oldu..

Artık “Hoşgörü”, “Diyalog” bitti. “Türkçe Olimpiyatları” tarih oldu.. El öpen siyasiler, bürokratlar, işadamları, gazeteciler, hakimler, savcılar, polisler, subaylar, diplomatlar buharlaşıverdi.. Dokunduğuna baht kaynağı olan adamın dokunuşu artık bir felaketin habercisi gibi algılanıyor.. “Merhamet timsali” ve “geleceği gören adam” burnunun dibini göremiyor ve bir anda bir “öfke timsali”ne dönüştü.. Gaipten gelen bir vahiy gibi anlaşılan sözleri, artık çelişkili, anlamsız kehanetlere dönüştü. Bu sözlere inananlar da alay konusu olmaya başladılar.

ABD’de bu işin sponsorları, artık bu adam ve bu örgütten nasıl kurtulacaklarının hesabını yapmaya başladılar.. Graham Fuller bile projenin geldiği noktadan şikayetçi.. Bu işin geri dönüşü de yok.. Gülen’in ağlayarak başladığı yolculuk tekrar gözyaşları ile sona ereceğe benziyor.

Bu hareket bugünden yarına tasfiye olmayacak, ama bu hareketin bundan sonra ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel hayatta bir karşılığı olmayacak.. Böyle bir yapıyı bir başkasının yönetmesi de mümkün değil.. Bundan sonraki dönem oldukça sancılı olacak. 100’den fazla ülkede birçok kişinin canı yanacak..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar