Siyaset-i Nebevi, İktisad-ı Nebevi

Geleneksel tıp, tamamlayıcı tıp, alternatif tıp, ne derseniz deyin bu çerçevede bir de “Tıbbı Nebevi” konuşuluyor. Tıbbı Nebevi de aslolan hastalığın tedavisi değil, hasta olmamaktır. Bir gün...

Geleneksel tıp, tamamlayıcı tıp, alternatif tıp, ne derseniz deyin bu çerçevede bir de “Tıbbı Nebevi” konuşuluyor. Tıbbı Nebevi de aslolan hastalığın tedavisi değil, hasta olmamaktır. Bir gün yiyip bir gün oruç tutacaksın. Yediğin zamanda 2 öğün yiyeceksin. İki hayvansal gıdayı birlikte yemeyeceksin. Abur-cubur yok. Helal, temiz, fıtratı bozulmamış şeyler yiyeceksin. Erken yiyip, erken kalkacaksın. Sofradan doymadan kalkacaksın, bol su içeceksin. Sağ elle yiyeceksin. Buyurun, afiyet olsun!

Peki “Siyaset-i Nebevi”yeyi ne yapacağız. “Siyaset-i Nebevi” “İktisad-ı Nebevi”den önce gelir. Çünki iktisadı yöneten idare ve en başta para üretme yetkisini elinde bulunduran irade siyasi iradedir. Riba (Yani piyasada faiz diye bilinen şeyin aslı) en son haramlardandı. “İçtimaiyatı Nebevi”yi ne yapacağız, “Maarif-i Nebevi”yi ne yapacağız. “Montessori” ile idare mi edeceğiz! İstanbul sözleşmesi, mesela ne kadar “Aile-i Nebevi”ye uyuyor! “Nebevi” tasarruflar, nübüvvet sıfatı ile yaptığı işlerdir ve çoğu farz olan tasarruflarla ilgilidir. 

Mal, can, namus, akıl, inanç, nesil emniyeti en öncelikli konulardır. Çalan adam malın, paranın bir kısmını değil, tamamını alıyor. Kimi makam çalıyor, kimi mal ya da para çalıyor. Kimi de soru çalıyordur. Rüşvet almak ve/veya vermek çok daha büyük bir günah! Bir hırsız bir bağdan bir bostan çalar, riba işi yapan bir bostan verir, 1,5 bostan ister, rüşvet alan bir kişi bir bostan karşılığında bir bağı satar!

Adalet hepsinden önce gelir aslında. Zira “Adalet mülkün temelidir”.

Adalet yoksa barış olmaz. Adalet yoksa ve “barış var” diyorlarsa o “Barış” dedikleri şey, “teslimiyet”tir. Adalet ve barış yoksa o ülkede hiçbir hürriyet güvende değildir demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar