Sıra HDP’de mi?

MHP’de ipler kopma noktasına geldi. MHP 3’e bölünüyor. Bu hafta yapılacak kongrede tüzük değişikliğinin gerçekleşmesi bekleniyor. Ardından bir hafta sonu da seçimli kongre yapılabilir. Ama kongreden sonra...

MHP’de ipler kopma noktasına geldi. MHP 3’e bölünüyor. Bu hafta yapılacak kongrede tüzük değişikliğinin gerçekleşmesi bekleniyor. Ardından bir hafta sonu da seçimli kongre yapılabilir. Ama kongreden sonra yeniden itirazlar olacak. Yine yargı süreci başlayabilir. O zaman kongre süreci bayram sonrasına kalabilir.

CHP’de sular durulmuyor.. Kılıçdaroğlu yaptı yapacağını. Yine PKK, Dev-Sol ve CHP’liler, liselileri sokağa dökmek için var güçleri ile çalışıyor. Ama yağmur yağdı. Zaten hafta sonu okullar tatil. Yani anlayacağınız zamanlama hatası yüzünden işler yine sarpa sardı..

Kılıçdaroğlu’nun en iyi bildiği şey sokak, kavga ama onu da yüzüne gözüne bulaştırıyor..

Kılıçdaroğlu’nu anlamak gerek, sürekli bir yerlere saldıracak, kavga çıkartacak ki, parti içindeki muhalefeti susturabilsin.

Adamın eli ayağı boş değil, tuttuğu iş değil. Yorulmuyor, yenilgiye doymuyor da.. Hani yenilen güreşe doğmazmış ya, her çıktığı yarıştan kolu-kanadı kırılmış dönüyor, ama yine de bunu zafer olarak tanımlıyor..

Mesela, Başkanlık sistemine geçilmezse, bu Kılıçdaroğlu’nun zaferi sayılacak.. Türkiye’ye başkanlık sistemine geçerse de bu yine Kılıçdaroğlu’nun zaferi sayılacak.. Şimdi Cumhurbaşkanı sınırsız ve sorumsuz bir yetkiye sahip. Kılıçdaroğlu yarın çıkıp, “sınırsız yetkisini sınırlandırdık, sorumsuzdu, yetkisine giren konularda sorumlu olmasını sağladık”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar