Sıcağı sıcağına

Şimdi hemen kollar sıvanmalı ve kazanılan büyük başarının kalıcı hale gelmesi için çalışmaya başlanmalıdır. Şunu görelim, bu iktidarın en büyük eksikliği ciddi ve...

Şimdi hemen kollar sıvanmalı ve kazanılan büyük başarının kalıcı hale gelmesi için çalışmaya başlanmalıdır.

Şunu görelim, bu iktidarın en büyük eksikliği ciddi ve tutarlı bir muhalefete sahip olmaması. Mevcut muhalefet, muhalefet yapmak için muhalefet yapan, iktidarın her dediğine karşı çıkan bir baş belası.

Bu seçimde SP’nin oylarının üçte ikisi AK Parti’ye gitti. MHP’nin oylarının üçte biri AK Parti’ye gitti. HDP’nin oylarının dörtte biri AK Parti’ye gitti. CHP oyunu ve milletvekili sayısını az miktarda artırsa da, bugün seçim olsa CHP’den en az 2 puan AK Parti’ye gider..

Bu seçim sürecinde yaşanan, söylenen, yazılan o kadar çok şey oldu ki, gençler ve insanlar ilk kez sahip oldukları, kaybedecekleri şeyler hakkında bilgi sahibi oldular.. Yani süreç çok açıklayıcı ve öğretici oldu.

Bu sonuçlar; İslam coğrafyasında ve mazlum milletler coğrafyasında inanılmaz bir sevinç ve coşku patlamasına sebeb oldu.

Şimdi ilk yapılması gereken içeride ciddi bir arınma ve hemen ardından yeniden yapılanma.. Hedef büyütülmesi gerek. Herkesin bu süreçte yerini belirlemesi gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar