Seçime doğru

Terör seçimi unutturur gibi oldu. Eylül’ün nerede ise ortasına geldik.. Şunun şurasında 1,5 ay sonra seçim var..  AK Parti kongresinin hemen sonrasında adaylar belirlenecek ve seçim süreci fiilen...

Terör seçimi unutturur gibi oldu. Eylül’ün nerede ise ortasına geldik.. Şunun şurasında 1,5 ay sonra seçim var..  AK Parti kongresinin hemen sonrasında adaylar belirlenecek ve seçim süreci fiilen başlamış olacak. Bugün acil gündem, adayların doğru tesbiti, ardından seçim güvenliği.

Keşke bu seçimde %1’in altında oy alan partiler seçimden çekilseler.. Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi’nin seçime katılma hakkı olmasına rağmen katılmayacakları açıklamasını yaptı. Dilerim diğer partiler de bu duyarlılığı gösterir. Zaten bu seçimde bu partiler, geçen seçimde aldıkları oyu da alamayacaklar.. Hani seçim ittifakı yapacaklarsa, buyursun yapsınlar.. 40’a yakın parti, sağ, sol, liberal bloklar oluşturabilir.. 

Keşke bazı aday adayları da kendi iradeleri ile çekilseler.. Ama bu nasıl bir aşk ise, benim için anlaşılması zor. Aday belirlerken, dilerim bu defa eski seçiciler kurulu aynı adayları incelemezler.. Olmamasını istedikleri biri varsa onu söylesinler, ama ayrı bir kurul değerlendirsin bu kişileri. Bir de aday adayları incelenirken, önce, “hangi isimler listeye girsin” değil, kim, niçin girmesin diye bakılsa, yani “def-i mazarrat, celbi menafiden evladır” kuralı uygulansa. Bu kuralı temayül yoklamalarında da kullanmak gerek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar