Saatleri ayarlama zamanı  

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (03.04.2022)''Saatleri ayarlama zamanı'' başlıklı yazısı.

Bize Rusya ile Ukrayna savaşıyor diyorlar. 

Yalan söylüyorlar. 

Pandemi bitti, pandomi başladı. Bir palyaçonun başkomutan sıfatı ile başlattığı bir süreç yaşanıyor. 

Aslında derin devletin kendi
içinde bir savaşı var. 5’li çeteyi biliyorsunuz. 28 Şubat’ın 5’li çetesinden, 5 büyük gıda zincirinden, ihale kazanıcısı 5 büyük holdingten söz etmiyorum. Mecliste grubu bulunan partilere de bir gönderme değil kastım. 

BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinden söz ediyorum. Hani şu demokrasi havarisi Evanjelik ABD, Anglikan İngiltere, eski komünist Ortodosk Rusya ve Çin’den söz ediyorum. “Demokrasi cephesi” kendi içinde anlaşamıyor, ama eski komünistler, bu örtülü savaşta yan yana, omuz omuza. ABD, İngiltere ve Fransa aslında bir yanda her biri tek tek kendi içinde 2’den fazla hizibe ayrılmış. Tek bir Rusya, tek bir Çin de yok.

Ukrayna krizi, aslında bu 5’li çetenin birlikte, öteki ülkelere karşı CoVID örneğinde olduğu gibi farklı bir Global savaşa dönüşmüş durumda. Ukrayna’da bu büyük savaşı perdeleyen başka bir örtülü vekalet savaşı yaşanıyor.


Ve dünya derin bir uykuda. Hâlâ CoVID uykusundan uyanamadık. Aç koyunların bir kısmı çoban köpekleri tarafından korkutularak, diğer bir kısmı ise, önlerine konulan ot balyalarının peşinden koşup Metaverse cehennemine, yeni tanrılara kurban edilmek üzere siber mezbahaya sürükleniyorlar.

Bu Ramazan’da da uyanmayacaksak, işimiz zor. Bakalım bu Ramazan’ın ilk yarısına nasıl varacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar