PYD-DAEŞ DERKEN..

Rakka’dan yüzbinler şehri terkediyor. Çünki PYD-DAEŞ savaşı kapıda.. PKK da PYD’ye destek verecek, Kuzey Irak ve Türkiye’deki güçlerini PYD’nin yardımına gönderecekler.. PYD artık büyük...

Rakka’dan yüzbinler şehri terkediyor. Çünki PYD-DAEŞ savaşı kapıda.. PKK da PYD’ye destek verecek, Kuzey Irak ve Türkiye’deki güçlerini PYD’nin yardımına gönderecekler..

PYD artık büyük ölçüde taşaron bir örgüt.. İçinde “Neo Haçlılar” diyebileceğimiz “Chistianty Army” de var. Orada Katolikler, Protestanlar, Ortadoks’lar, Angilikan’lar, herkes var.. PYD’ye yapılan yardımların bir kısmı Brüksel mutabakatı çerçevesinde yapılıyor.. DAEŞ’e karşı savaşta, bu birliklerde görev alacaklardır.. Böyle bir yapının içinde ABD ve İngiltere’nin yanında İsrail’de yer alacaktır, Ruslar’da..

 DAEŞ’in elinde tuttuğu iki önemli, stratejik merkezden biri Rakka, diğeri Musul. PYD Rakka’dan sonra Musul’a yönelebilir.. Tabi eğer PYD Musul’a girecek olursa artık sadece PYD olarak değil, içinde Hristiyan unsurların da yer alacağı bir koalisyon olarak girecektir..

Bu gidiş PKK’nın sonunu da hazırlayabilir.. Daha önce merkez PKK, PYD destek unsuru iken, bu yeni senaryoda PYD Merkez, PKK destek unsuru olarak yer alacaktır.. Zaten ciddi güç kaybına uğrayan PKK, PYD’nin yüzünü Rakka’ya çevirmesi ile Türkiye’deki varlıkları açısından ciddi bir zafiyet yaşayabilir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar