Putin yeni Esed mi?

İlginç, Rusya’da Putin’e karşı Türkiye’yi destekleyenlerin sayısı, Esed’i ve Putin’i destekleyen Türkiye nüfus cüzdanı taşıyandan daha fazla.. Putin; Erdoğan’ı Esed zannediyormuş...

İlginç, Rusya’da Putin’e karşı Türkiye’yi destekleyenlerin sayısı, Esed’i ve Putin’i destekleyen Türkiye nüfus cüzdanı taşıyandan daha fazla..

Putin; Erdoğan’ı Esed zannediyormuş, ama aslında onun 2. bir Esed vakası olduğunu gördük.

İran Esed’le anlaşabildiği için Putin’le de anlaşabiliyor.. 

Rusya’nın tavrı Tartus hassasiyetinin ötesine geçti. Ukrayna krizinin ardından petrol fiyatlarındaki düşüş Rusya’yı vurdu. Rusya’nın içerideki homurdanmaları bastırmak için dışarıda kendine bir tehdit bulması gerek.. Öyle anlaşılıyor ki, Türkiye’yi gözüne kestirdi.. Esed’e oynuyor. İran’a, PKK’ya, Ermenilere, Yunanistan’a, Rumlara, Kadirov’a oynuyor..

Geçen gün bir Rus TV kanalında yayınlanan program, aslında Rus Putinistlerin ruh halini yansıtması bakımından ilginç. Türkiye’yi vurmaya nereden başlamaları gerektiğini tartışıyorlar.. Vurmakta kararlılar da ilk hamle sanayi merkezi mi, Suriye sınırı mı, Karadeniz mi, Ankara mı olmalı, o konuda görüş birliği sağlanamamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar