Paralele Dikkat

Paralel yapı köşeye sıkıştı. Bundan sonra daha tehlikeli olabilir. PKK da öyle.. Her iki örgüt de taşeron. Türkiye’yi istemeyenlerin gönüllü tetikçiliğine soyunabilirler.. Önümüzdeki...

Paralel yapı köşeye sıkıştı. Bundan sonra daha tehlikeli olabilir. PKK da öyle.. Her iki örgüt de taşeron. Türkiye’yi istemeyenlerin gönüllü tetikçiliğine soyunabilirler..

Önümüzdeki günlerde bazı gazeteci, eski bürokrat, eski politikacı “Hocaefendi” ile görüşmek için Atlantik ötesi bir yolculuğa çıkabilir.

Paralelciler ile ilgili yeni dosyalar yolda. Özellikle bürokrasi, bilim, sınav ve atamalar, akademik kariyerlerle ilgili yaptıkları manipülasyonlar ve etkisi gelecek yıllara yansıyacak işler, intihaller ile ilgili bilgiler ortaya döküldüğünde üniversitelerde yer yerinden oynayabilir. Şaşmamak elde değil, bilim adamları bu oyuna nasıl gelebiliyorlar.

Paralel üniversitelerde hâlâ aktif. Rektörlük seçimlerinde etkililer. Kendi adamlarını makbul, rakiplerini arızalı gösterebiliyorlar. Bilim adamları nasıl bu kadar kolay bu oyuna gelebiliyorlar anlamak zor. Ya da oylamaya katılmıyorlar, sonra da şikayet edip duruyorlar..

Batılılar zayıf bir Türkiye ya da güçlü bir Türkiye arasında tercih yapmakta zorlanıyor.. Güçlü bir Türkiye’yi kontrol altında tutmak zor. Ama zayıf bir Türkiye’nin bölgede meydana getireceği boşluğu doldurmak daha da zor.. Türkiye ile de olmuyor, Türkiyesiz de..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar