Ne eğlendik ne!

Ve nihayet 1 Mayıs’ı kutladık. Bilanço, .... gözaltı, .. Radyo ve TV’ler günboyu çatışma haberleri geçtiler.. Günler öncesinden zaten tedirgin bir bekleyiş vardı. Zaten bir kaç ay önceden...

Ve nihayet 1 Mayıs’ı kutladık. Bilanço, .... gözaltı, ..

Radyo ve TV’ler günboyu çatışma haberleri geçtiler.. Günler öncesinden zaten tedirgin bir bekleyiş vardı.

Zaten bir kaç ay önceden seçim öncesi canlı bomba uyarıları yapılıyordu.. Taksim’de muhtemel bir canlı bomba eylemi sonucu onlarca kişi ezilebilirdi. Taksim’e çıkan 11 yol vardı. Ama yine de bölgede kriz halinde tahliye sorunu yaşanacaktı. Kötü niyetli gruplar çevredeki işletmelere, dini ve tarihi mekanlara, konsolosluklara zarar verebilirdi.. Onun için daha güvenli bir mekân öneriliyordu.. Taksim sadece 1 Mayıs için değil, bütün kitlesel gösterilere kapalıydı. Orayı bir kez açtınız mı, artık başkalarına hayır diyemeyecektiniz.. Herkes Taksim’e çıkmak isteyecek, her ay, hatta her hafta kriz yaşanacak, bölge provokasyonlara açık hale getirilecekti. Gezi olaylarında neler yaşandı malum..

Taksim’in şöyle bir özelliği var. 500 kişi ile Taksim’e çıkın kavşakları kontrol edin, metro çıkışı, meydana açılan yollardan bir saat içinde meydana binlerce insan toplanır. Kimi turist, kimi güvenlik görevlisi, kimi meraklı bu on binleri kendi kitleniz gibi gösterebilirsiniz.

1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’i isteyenlerin, dün, bugün 1 Mayıs için sadra şifa başka bir şey yapıyorlar mı ona bakmak gerek.. Sormak gerek başka illerde niye olay olmuyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar