Nasılsınız derseniz?

Bana “Nasılsınız” derseniz, size derim ki, “Elhamdülillah, layık olduğumuzdan daha iyiyim” Bildiğim bir şey var: “Allah (cc) bizi mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak, kimi zaman...

Bana “Nasılsınız” derseniz, size derim ki, “Elhamdülillah, layık olduğumuzdan daha iyiyim”

Bildiğim bir şey var: “Allah (cc) bizi mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir..” İmtihan oluyoruz.

O, “servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çevirendir.” Sanırım biz bundan sonra servet ve iktidarla imtihan olacağız. Yeter ki, aklımız ve imanımız, servetimizin ve gücümüzün gerisinde kalmasın. Çünkü bu da ayrı bir helak sebebidir..

O, kadere, rızga ve ecele hükmedendir. Kadir-i mutlak’dır. “Ol” deyince oldurur, “öl” deyince öldürür. O, gören, duyan, bilen, hüküm sahibi olandır. Ve O, benim Rabbimdir.. O, beni “koruyan”dır. O’nun izni olmadan hiç kimse Allah’ın muttaki kullarına hiçbir zarar veremez.

Beni endişelendiren “içimizdeki beyinsizler”dir. “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım”. Beni endişelendiren Şeytanın içimdeki işgüderi olan ve ölene kadar beni terk etmeyecek olan o lanetlenmiş Şeytandır.

Şunu da bilelim ve unutmayalım, her şey geçicidir. Baki olan yalnız Allah’tır! Kaybedenler gün gelecek kazanacaklar, Kazananlar ise kaybedecekler. Bu biraz da ne kaybedip, ne kazandığınızla ilgilidir.. Neyi verip, karşılığında ne aldığınıza bakın..

Evet, Allah herkese yardım eder, cahil ve zalimler hariç.. Biz nasıl hep kazanılmış savaşların kahramanlarını alkışlamaya alıştırılmışsak, aynı şekilde hep dışımızdaki düşmanlarla savaşmaya da alıştırıldık. Oysa kaybedilmiş savaşların da kahramanları vardır ve bazan içimizdeki düşman dışımızdakinden daha tehlikelidir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar