Melek maskeli faşistler..

“Onlara yeryüzünde bozgunculuk yapmayın denildiğinde ‘biz ıslah edicileriz’ derler, iyi bilin ki onlar, bozguncuların ta kendileridir.” Kitapta böyle yazar. Şu, malum akademisyenlerin yaptıkları işe bakın. Birileri...

“Onlara yeryüzünde bozgunculuk yapmayın denildiğinde ‘biz ıslah edicileriz’ derler, iyi bilin ki onlar, bozguncuların ta kendileridir.” Kitapta böyle yazar.

Şu, malum akademisyenlerin yaptıkları işe bakın. Birileri bir bildiri hazırlıyor, birileri de sazan gibi atlıyor.. Neyse kimmiş bunlar gördük. Şimdi asıl önemli olan bu işi kimin tezgahladığı. Onu da öğreniriz. Bu arada 611 akademisyen ifade özgürlüğü bildirisi yayınlamış. Yani önceki bildiriye imza atanların yaklaşık yarısı ortada yok.. İfade özgürlüğü tamam da, hakaret, tehdit, teröre yardım ve yataklık, fiili durum, açık ve yakın bir tehlike durumu, hendekler, patlayıcı depoları, bombalama eylemleri, silahlı direniş, terör propagandası ne olacak. Bu konuda söyleyeceğiniz ‘efradına cami, ağyarına mani’ bir şey var mı?..

Konu ile ilgili son birkaç gelişme var. Adaleti Savunanlar Platformu adına Adem Çevik, akademisyenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Mazlumder akademisyenler bildirisini düşünce özgürlüğü kapsamında görüyor. Bazı imzacılar kendileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, bir grub da bildiri ile ilgili tepkileri dolayısı ile Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. Peker’in arkadaşları da “düşünce ve ifade hürriyeti sadece akademisyenlere mi, Peker’in sözleri niye suç oluyor, onların ki değilse” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar