Media kimin köpeği

Romanya Profesyonel Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Benine Neagoe geçtiğimiz günlerde Dünya Basın Özgürlüğü münasebeti ile yaptığı bir açıklamada, “Demokrasinin ‘BEKÇİ...

Romanya Profesyonel Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Benine Neagoe geçtiğimiz günlerde Dünya Basın Özgürlüğü münasebeti ile yaptığı bir açıklamada, “Demokrasinin ‘BEKÇİ KÖPEĞİ’ olarak tanımlanan medianın adeta ‘SOKAK KÖPEĞİ’ne dönüştüğünü” ileri sürdü.

Media kimine göre yasama, yürütme, yargıdan sonra ‘4. Kuvvet’, kimine göre parayı verenin düdüğü çaldığı ‘sahibinin sesi’ bir yayın organıdır.

Kimine göre media ‘TASMALI KÖPEK’tir. Tasmasını çıkarmadığınız sürece sorun yok.. Ama ona o tasmayı takan ele dikkat etmek gerek. O tasmayı çıkaracak el de aynı el’dir ve o zaman o tasmalı köpek, sahibine değil, sahibinin hedef gösterdiği kişiye saldıracaktır.

İngiltere’de Basın Konseyine halk, “Dişsiz Bekçi Köpeği” adını vermiş.. Isıramaz. “Havlayıp dursun” demeye getiriyorlar.. Eğer bir tehdit varsa, köpeğin sahibi, kendisi gerekeni yapacaktır. Çünki söz konusu siyasi ya da ekonomik yarar, bir köpeğin insafına ya da dikkatine bırakılamaz.. Onun görevi tehdit kaynağını uyarmak ve tehdidin hedefini uyandırmaktır.

Köpek türü o kadar çok ki.. Dünyada 500 milyona yakın köpek varmış. Kurt, çakal, tilki gibi 400’e yakın da farklı köpek ırkı var dünyada..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar