Krizin cini kime itaat eder!

Derler ki, “Krizin cini; krizi kim yönetiyorsa ona itaat eder”! Cin’i şişeden kim çıkarırsa çıkarsın, sonunda krizi yönetenin o krizden kârlı çıkacağı söylenir.

Yoksa kriz çıkarmak kolay. Kriz çıkarmak için haklı bir sebebe de gerek yok. Güçlü devletler kontrollü kriz politikası ile ülkeleri oyalar, baskı altına alır ve yönetirler.

Bu arada “gideceği limanı bilmeyen bir kaptana hiçbir rüzgar fayda sağlamaz..

Kriz kapınıza dayanmışsa bütün ihtimalleri, bu ihtimallerin maliyetlerini, risklerini, krizden etkilenen ve etkilenen ülkelerin etkileyeceği ülke ve örgütlerin analizinin iyi yapılması gerekir. Bu unsurların dikkatli bir şekilde takibi ve gözlemlerin doğru bir şekilde değerlendirilip derecelendirilmesi gerekir. Kriz yönetiminde başarı biraz da, bu konuda değişen şartlara uyum performansınıza, hızınıza ve cesaretinize bağlı. Ve hepsinden önce ve önemli, haklı mısınız ve Hakkın yardımını engelleyen unsurlardan ne kadar bağımsızız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar