''İslamofobia'' Ya da Korkudan Korkmak

Tıpta tanımlanmış 400 korku türü varmış, 401.’si de “İslamofobia” herhalde.. Batı bu, yanında “Allah korkusu”, “Cehennem korkusu”nu da tedavi etmeye kalkışabilir. Mesela, “Ruh”...

Tıpta tanımlanmış 400 korku türü varmış, 401.’si de “İslamofobia” herhalde..

Batı bu, yanında “Allah korkusu”, “Cehennem korkusu”nu da tedavi etmeye kalkışabilir.

Mesela, “Ruh” Allah’tan bir “nefha”dır. Mahiyeti hakkında fazla bir şey bilmiyoruz. Ama o insanı “Hz. İnsan” yapan, onu ölümsüz kılandır. Yani Allah’tan geldik ve O’na döndürüleceğiz.. Mebde ve Mead arasındaki yolculuğumuzdaki ilahi öz O’dur.. Ama bu batılılar “Ruh hastası” diye bir şey icad ettiler. Oysa “Ruh” hasta olmaz. Hasta olan aslında o şeytanın oyun arkadaşı olmuş, nefsi-emmarenin peşine takılmış “akıl”dır.

“Fobi” aslında Yunan mitolojisinde “Dehşet Tanrısı”nın adıdır. Ve “Fobi” bir hastalıktır.. Korkunun hastalık şekline dönüşmesi durumunda mantık aranmaz. Yükseklik korkusu, kapalı yerde kalma korkusu, mesela şimdi yeni bir korku daha çıktı “Veri Korkusu”, “Datafobi” internette, sosyal medyada aleyhinde bir bilgi çıkması ihtimali.. “13 Korkusu” var mesela “Nomofobi”. Ya da “4 korkusu” “Tetra Fobi”. Kayınvalide korkusu var mesela “Pentherefobi”. Korkudan, korkmaktan korkma korkusu “Fobofobi”. Evet korkmaktan korkmak yani korkusuzluk da bir “fobi” olabilir. İnsan kendinden korkar mı? Bazı insanlarda “Ayna korkusu” vardır, aynada kendini görmekten bile korkar.. Doktordan korkan var.

Aslında “İslamofobia”, bir başka fobi olan “Zenofobi”nin bir türevi. Zenofobi “yabancı korkusu” olarak da bilinir. Soykırım, tehcir aklın kontrolünden çıkmış nefsin hastalığın eseridir. Yabancı korkusu/düşmanlığı da buradan gelir.. Hem Yahudiler, hem de Yahudi karşıtlığı Zenofobiktir. Genellikle Siyonist Yahudiler herkesten, herkes aynı şekilde Siyonist Yahudilerden korkar mesela.. Irkçılar Zenofobiktir. Uzaylı korkusu da aynı korkudur.. İşçi patronundan, patron işçisinden korkuyorsa, kadın erkekten, erkek kadından, gelin kaynanasından, kaynanası gelininden korkuyorsa mesela bu aynı korkudur.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar