İçeriden, dışarıdan saldırsalar da!

Durum vehametini koruyor. Bu defa yanlış hesap Şam’dan dönecek gibi sanki.. Bana bu işin içinde bir iş varmış gibi gözüküyor. Batı Rusya’yı  ve DAEŞ’i bahane ederek Suriye’yi ve...

Durum vehametini koruyor. Bu defa yanlış hesap Şam’dan dönecek gibi sanki.. Bana bu işin içinde bir iş varmış gibi gözüküyor. Batı Rusya’yı  ve DAEŞ’i bahane ederek Suriye’yi ve Irak’ı işgal etmek ve Türkiye’ye gelmek istiyor. Rusya da Suriye’yi bahane ederek bölgeye gelmek istiyor.. Bölgenin haritası yeniden şekillenirken masada olmak istiyor. Batı ile bu anlamda Suriye, Irak, PKK üzerinden Türkiye’yi bir hesaplaşma alanı haline getirmek istiyor..

İran bugün Esed’in, PKK’nın, Rusya’nın yanında yer aldı.

Göreceksiniz Davudoğlu’nun dediği gibi, Rus ve İran halkları işbaşındaki iktidarlarına Türkiye konusunda izledikleri politikaya “dur” diyecektir.

Batı bu vesile ile petrol fiyatlarını aşağı çekerek, Putin yönetimini iktisaden çökertmeye çalışıyor.. Yani bir Türk-Rus hesaplaşması gibi gözüken bu gerilim aynı zamanda bir Avrupa-Rusya hesaplaşmasıdır. NATO Putin’i dizginlemeye çalışmaktadır.

Bu gerilimin batı açısından bir diğer anlamı, Esed sonrası Suriye’yi BM adına NATO üzerinden Bosna örneğinde olduğu gibi kontrol etmenin kapısı açılmıştır. Batı DAEŞ ve Rus tehdidi, İran yayılma siyaseti bahanesi ile Suriye’yi işgale hazırlanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar