Her şey olacağına varacak!

Evet, her şey olacağına varacak. Doğacak olan doğacak, eceli gelen ölecek. Bizi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi, mutlak iktidar sahibi, İlahımız ve Rabbimiz olan bir Allah’ımız var. Ve onun takdir ettiği bir...

Evet, her şey olacağına varacak. Doğacak olan doğacak, eceli gelen ölecek. Bizi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi, mutlak iktidar sahibi, İlahımız ve Rabbimiz olan bir Allah’ımız var. Ve onun takdir ettiği bir rızıkla rızıklandırılıyor ve onun takdir ettiği bir ömürle ecelimiz gelene kadar yaşıyoruz..

Acele etmeyin, sabırlı olun, her şeyin bir eceli var. Suriye, Irak, Kürdistan ya da terör.. Allah bizi mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir.. ABD, Rusya, İsrail.. Sahi Ankara’da, İngiltere’de seçim sonuçları ne olacak? İsrail nereye gidiyor. AB ve ABD’de neler oluyor.. Yemen’in hali ne olacak, Mısır nereye gidiyor. İran nereye koşuyor. BM varlığını sürdürebilecek mi?. Vs.

Ne kadar aceleci, meraklı ve sabırsızız. “Bekleyin” demiyorum, harekete geçin, “ömür geçiyor” diyorum. İmtihan oluyoruz. Sonuç ne olursa olsun, siz üzerinize düşeni yaparsanız rızaya ulaşacaksınız.. Herkes, her şey Allah’ın iradesi içindedir. Biz Allah’ın rızasına talibiz. Unutmamamız gerekir ki, Allah (c.c) bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istemektedir.

Sahi, kaderinizi değiştirebilir misiniz?. Bunu söylerken, şunu mu söylemek istiyorsunuz: “Biz kendimiz hakkındaki hükmü değiştirmedikçe Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir..”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar