Hem içeriden, hem dışarıdan

Bir süredir yazıyordum; Gülen, Kanada’ya gidecek diye. Ve nihayet gitti.. Artık Pensilvanya’yı unutun..  Pensilvanya artık Gülen için güvenilir değil. Zaten örgütün kripto isimleri artık...

Bir süredir yazıyordum; Gülen, Kanada’ya gidecek diye. Ve nihayet gitti.. Artık Pensilvanya’yı unutun..  Pensilvanya artık Gülen için güvenilir değil. Zaten örgütün kripto isimleri artık Toronto’da..

Gülen, Toronto’da kalacak mı o belli değil. Biri şehre yakın küçük bir çiftlik, diğeri başka bir eyalette çok büyük bir çiftlik hazır. Ama hareketin ve Gülen’in geleceği belli olmadığı için bekletiliyor.. Gülen, Toronto’da fazla kalmayabilir.

Örgüt, bir çok ülkedeki gayrimenkullerini satıp, nakde dönüştürüyor. Artık himmet gelmiyor. Kamu kaynaklarını hortumlayamıyorlar. Dışarıdan da kredi ve destek alamıyorlar. Sağmaya çalıştıkları tesisleri değerinin çok altında elden çıkartmaya çalışıyorlar. Biliyorsunuz, düşenin dostu olmaz. Devam eden şirketler, pazarını hızla kaybediyor ve nakit desteğine muhtaç vaziyette. Yarım kalmış işler bile tamamlanamıyor. Bir takım kişiler aldatıldıklarını düşündükleri için üstlerindeki paraları ya da gayrimenkulleri abilere devretmiyor. Haberleşme ağı çökmüş durumda. Para transferinde sorun yaşanıyor. Ev toplantıları yapılamıyor. Her kafadan bir ses, herkes birbirini suçluyor. Kimi para ilişkilerini, kimi dış bağlantıları, kimi siyasete karışmayı yanlış buluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar