Güzel şeyler de oluyor..

Hep eleştirmek doğru değil. Ayrıca, batılın tasviri saf zihinleri idlal eder. Hep eleştirmek de doğru bir şey değil. Elbette def’i mazarrat celb-i menafiden evladır. Eleştirmek, mahkûm etmek anlamına gelmemeli, kazanmak...

Hep eleştirmek doğru değil. Ayrıca, batılın tasviri saf zihinleri idlal eder. Hep eleştirmek de doğru bir şey değil. Elbette def’i mazarrat celb-i menafiden evladır. Eleştirmek, mahkûm etmek anlamına gelmemeli, kazanmak üzere bir dil kullanmamız gerekiyor. Bizim görevimiz cehennem zebanisi olmak değil, ateş çukurunun kenarındakileri Hakk’a çağırmaktır.. Bunun için de merhametimizin gazabımızdan, sevgimizin nefretimizden büyük olması gerek. 

Geçen gün Başbakan Davutoğlu ile ilgili bir haber vardı. 3 belediye başkanının disipline sevk edildiği gün genel merkezde AK Partili Büyükşehir ve il belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, başkanlara önemli uyarılarda bulunduğunu yazıyordu gazeteler. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, AK Parti’nin ilkelerini hatırlatan Davutoğlu’nun, “Benim mal varlığımda sıkıntılı bir durum görürseniz bunu yüzüme karşı söylemeniz görevinizdir. Sizlerin de mal varlığında izah edilemeyen bir artış söz konusu olursa bunun hesabını da ben sizden sorarım” ifadelerini kullandığı belirtiliyordu. AK Parti’nin belediyecilikten gelen bir parti olduğunu hatırlatarak başkanlardan vatandaşın gönlüne girecek çalışmalar yapmalarını isteyen Davutoğlu’nun, “Belediyelerin başarısı, parti başarısını doğrudan etkiliyor. Bu yüzden belediyelerimizin hata yapmaması lazım. Bu konuda uyum içerisinde olmalıyız. Dikkatli ve ahlaki çalışmamız gerekiyor. Kibirli davranmayın, dürüst olun. Yanlış yapanları partimizin içinde görmek istemiyoruz” dediği belirtiliyordu.

Başbakanın bu konuda milletvekillerini de uyarması gerek. İhale ve atamalarda hakkaniyet, ehliyet ve liyakat şartına özen gösterilmesi gerek.. Mahalle temsilcisi pazarcı, kendine yanlış yapan devlet memurunu, zabıtayı tehdit edememeli. Milletvekili ihale takibi yapmamalı, atamalardaki usulsüzlüğe müdahale etmeli ama, kadrolaşma adına haksız atamaların adresi olmamalı.

Son bir ayda 10’dan fazla ile gittim. Her kesimden insanlarla konuşuyorum. Belki 10’dan fazla ilden, her kesimden gelen insanların şikayetlerini dinledim. Şunu gördüm, hemen herkes bir değişimden söz ediyor. Herkes kendilerinin de dahil yanlış yaptığını ve şimdi her kesim doğru düzgün bir şeyler yapması gerektiğinden söz ediyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar