Gülen’i anlamak..

Gülen’i anlamak kolay değil. O hiçbir şey ya da her şey. Gülerce onu Hitler’e benzetiyor. Bana göre Saul’e, namı diğer Pavlus’a benziyor. Onu anlamak için Mehdi-Mesih olayını iyi bilmek gerek. Yine...

Gülen’i anlamak kolay değil. O hiçbir şey ya da her şey. Gülerce onu Hitler’e benzetiyor. Bana göre Saul’e, namı diğer Pavlus’a benziyor.

Onu anlamak için Mehdi-Mesih olayını iyi bilmek gerek.

Yine Gülen’i anlamak için 2 kilit isim: Fuat Doğu ve Yaşar Tunagür.. Bir de 3’üncüsü var  Kasım Gülek.. CHP Genel Sekreteri. Gülen’in CHP ile ilişkileri çok eskilere dayanır.. Biraz da Sabatay Sevi’ye benzer sanki. Ecevit’le başlamaz Gülen’in CHP ile ilişkisi.. Ecevit; eğer tek kişilik şefaat yetkisi verilse onu, onun lehine kullanacağı tek kişidir.. Ecevit sonrası da Gülen’in CHP ile ilişkisi hiç kopmamıştır. Baykal ya da Kılıçdaroğlu dönemi fark etmez.

Gülen’i anlamak çok da kolay değil. Nerede başlayıp, nerede bittiğini kestirmek zor.

Biraz şizofren, biraz megaloman, egosantrik, sinsi biri. Kendini 1. Adam gibi göstermeye çalışan bir figüran.. Son projesinde “Kainat İmamı” rolü oynayan aktör, aslında o bu projenin bir taşeronundan başka bir şey değil..

Aile bağları derin. Hem anne, hem baba tarafından incelenmeye değer.. Biraz Kafkasya, biraz Balkanlar.. Erzurum, Diyarbakır, İskenderun, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Ankara, İstanbul, Pensilvanya.. Bakalım, bundan sonra nere..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar