G20 başlarken

G20 zirvesinden hemen önce Paris’ten şok bir saldırı haberi geldi. Ankara saldırısını hatırlatan, daha çok sayıda kişi ile gerçekleştirilen bir saldırı. Ankara zaten G20 dolayısı ile diken...

G20 zirvesinden hemen önce Paris’ten şok bir saldırı haberi geldi. Ankara saldırısını hatırlatan, daha çok sayıda kişi ile gerçekleştirilen bir saldırı.

Ankara zaten G20 dolayısı ile diken üstündeydi. Güvenlik tedbirleri en üst seviyede idi. PKK ve Paralel yapıya yönelik operasyonlar devam ediyordu.. Herkes, Suriye asıllı bir banka soyguncusu haberine kilitlenmişti. Sabah uyandıklarında insanlar Paris’te yerel saatle 22.00’de yaşanan terör saldırısı haberi ile sarsıldılar.

Belek’teki, dünya GSMH’sının üçte ikisini elinde bulunduran dünya liderleri eğer savaş ve terör konusunda adil, mazlumdan yana bir anlaşmaya varamazlarsa, terörün ne zaman nerede kimi vuracağını kestirmek kolay olmayacak..

Paris’teki saldırı karşısında Fransız basının, siyasilerinin dayanışması bizim malum media ve muhalefet için ders olmalı. Bizde teröristlerle birlik olup, polise karşı barikat kurmaya çalışan politikacı ya da kendine gazeteci süsü vermiş basın kartı taşıyan, teröristleri barış aktivisti diye tanıtan, teröristlere yardım ve yataklık yapan kişiler var.

Bizler aslında tarihin yaşayan tanıklarıyız. Tarih yapıyoruz. Ya savaş ya da barış yaparak tarihe geçeceğiz. Eğer bu zirve, bütün bu olanlara rağmen hiçbir karar alınmadan dağılacaksa bu zirve, varolan krizi daha da derinleştirecek demektir. Önümüzdeki günler de dünya ya daha güvenilir bir yer olacak, ya da daha güvensiz. Ama bu zirve kesinlikle bir dönüm noktası olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar