Evet! Dünya 5’ten büyüktür..

Erdoğan BM’de konuştu ve bir kez daha “Dünya 5’ten büyüktür” dedi. BM’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi ve Güvenlik Konseyindeki 5 daimi üyeye karşı...

Erdoğan BM’de konuştu ve bir kez daha “Dünya 5’ten büyüktür” dedi. BM’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi ve Güvenlik Konseyindeki 5 daimi üyeye karşı çıktı.. BM’de açık bir “vesayet rejimi” sözkonusu.. 5 ülkenin üçü batılı. ABD, İngiltere ve Fransa. Diğer iki ülke Çin ve Rusya..

Bugünkü BM ve Güvenlik Konseyi bu 5 ülkenin çıkarlarını koruyor adeta. Bu durum insani, ahlaki, hukuki de değil, demokratik de değil. Katılımcı da değil. Bu yapı şeffaf da değil. BM’de seremoniyal çalışmalar yapılıyor. Perde gerisinde lobiler görüşüyor ve bir çözümü dünyaya dayatıyorlar..

Hiçbir şey bundan sonra eskisi gibi devam edemez..

2016 Eylül’ü yeni bir uluslararası iktisadi, siyasi ve güvenlik düzeninin yeniden inşası için milad olacak.

Erdoğan’ın ajandası belli idi. Gülen’den söz edecekti. Etti! Diğer ülkeleri bu konuda açık ve net bir şekilde uyardı.

Bir diğer konu Filistin ve Gazze konusu idi, bunu da dile getirdi.

Erdoğan’ın gündemindeki bir diğer konu terördü. Ona da değindi.. FETÖ’den söz ederken “Yeni nesil” bir terörden söz etti.

Ve tabii bir diğer konu, “Ortadoğu” barışı, Suriye sorunu ve göçmenlerin durumu idi.

Şimdi bu tartışmayı bizim dünya gündemine taşımamız gerek.. Bu anlamda elbette devlete, bizim diplomatlarımıza büyük görevler düşüyor..

Muhalefetin böyle bir ajandası olmadığını biliyorum.. Onlar başka vadilerde siyaset yapıyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar